Massage hoepels en fitness hoepels zijn niet geschikt om lang fijn te hoepelen

Waarschuing en tip: Er zijn veel zogenaamde massage en fitness hoepels op de markt. Dit soort hoepels zijn geen comfortabele hoepels van 200..600 grams maar wegen 1 a 2 kilo. Ook zitten er vaak noppen aan de binnenzijde voor 'massage'. Ik heb veel verhalen gehoord van hoepeldocenten over mensen die met klachten als enorme blauwe plekken en pijn bij hen aankloppen (als ze door de ellende van massagehoepels, de hoepel niet al in de wilgen hingen). Ik heb zelf ook uitgebreid ervaren hoe onprettig je hoepelt met een massagehoepel. Deze ondingen - ook wel 'torture-hoops' genoemd hebben niets met vrolijk kunnen hoepelen en dansen te maken!
De fitness of massagehoepel verdwijnt dan heel snel ongebruikt in een kast omdat iedereen die langer hoepelt, logischerwijs met een hoepel die comfortabel voelt lijkt te willen hoepelen. Als je een massage of fitness hoepel wilt kan je die goedkoop tweedehands kopen omdat er zo veel ongebruikt in kasten staan, zie bijvoorbeeld marktplaats.nl. Ik raadt aanschaf echter heel nadrukkelijk af. Niet in de laatste plaats omdat massagehoepels in het ergste geval voor interne bloedingen en serieuze schade kunnen zorgen. Niet voor niets staat op de doos van deze hoepels ook een waarschuwing als maximaal 10 minuten per dag hoepelen.
Bij ongeloof nodig ik je uit wat willekeurige leuke hoepelfilmpjes op Youtube op te zoeken, waar je zal zien dat geen serieuze hooper die ook trucjes kan of wil leren, een fitness of massagehoepel gebruikt.

Massagehoop and fitnesshoop are bad for happy hooping

Please note too heavy hoops - a massagehoop/fitnesshoop - can be bad for healthMay your hooping be fun. Dance, play, meditate, .. in peaceful flow
3/4 inch polypro(pylene) translucent tubing, 96cm, with semi-translucent "Amazing Colour Changing Tape", and cross gaffer-taping for grip and a different 'bouncy-ness' and response.

weight compared to more regular hdpe tubing (~20mm): ~270 instead of ~450 grams

home